Gå til indhold
Efter Beredskabsstyrelsens udmelding oplever vi en øget efterspørgsel efter gasflasker hos vores forhandlere.
Find nærmeste forhandler her. Og læs mere om opbevaring og sikker brug af gas her.

Udgåede gasflasker

Gasflasker der er udgået af vores sortiment

I årenes løb har vi tilpasset vores sortiment af gasflasker. Fald i forbrugernes efterspørgsel er den typiske årsag til, at vi udfaser en flasketype. Herunder er et samlet overblik over hvilke gasflasker der er udgået, og du kan også læse om PrimaDonna-flaskerne, som blev tilbagekaldt af myndighederne i 2016.  

 

PrimagazLight

PrimaLight 10 kg

Primalight-flasken var en gasflaske som på det danske marked kun blev solgt af Primagaz. Vi startede udfasningen af PrimaLight-flasken tilbage i marts 2021 og i oktober 2023 stoppede de sidste forhandlere (Silvan og Bauhaus) med at sælge og ombytte PrimaLight-flasken til de danske forbrugere.
Fra marts 2021 tilbød vi vores forhandlere, at de overfor private forbrugere gratis kunne ombytte PrimaLight-flasken til en 10 kg kompositflaske (Ragasco 10 kg). Sidste mulighed for gratis ombytning var 31. december 2023.
Læs mere her.

6 kg Alu (også kaldet caravan flasken)

Vi stoppede med påfyldning, salg og ombytning af gasflasken 6 kg Alu i december 2023. 
Ventilen på en 6 kg Alu gasflaske er forskellig fra den sædvanlige ”click-on ventil” som private forbrugere af gasflasker typisk benytter i Danmark. Vi anbefaler, at du i stedet anskaffer dig en gasflaske med "click-on ventil". Se vores sortiment af gasflasker her.
For at kunne bruge en gasflaske med "click-on ventil", er det nødvendigt at udskifte regulatoren på dit gasapparat til en "click-on regulator", som kan købes i de fleste byggemarkeder. 
Find her din lokale forhandler af Primagaz, hvis du er interesseret i at købe en gasflaske med "click-on ventil".

11 KG Tysk Primagaz

11 kg med tysk ventil

Vi stoppede med at fylde, sælge og ombytte denne gasflaske i december 2023. Det er ikke muligt at få ombyttet denne gasflaske til en anden flasketype.
Tyske privatkunder opfordres til at have gas nok med hjemmefra, eller anskaffe sig en dansk gasflaske og tilpasse tilslutningen til danske ventiler.

3KG CGI

3 kg CGI

Vi stoppede med salg og ombytning af gasflasken 3 kg CGI i december 2023. Ventilen på en 3 kg CGI er speciel og findes desværre ikke på andre gasflasker i Primagaz´ sortiment. 
Gasflasken kan stadig købes og ombyttes i Danmark, blot ikke hos Primagaz´ forhandlere.

2KG primagaz Gul

2 kg stålflaske (gul)

Vi stoppede med påfyldning, salg og ombytning af denne gasflaske i december 2023. Ventilen på en 2 kg stålflaske er den såkaldte ”click-on ventil” og samme ventiltype er ligeledes på den populære 5 kg kompositflaske (Ragasco 5 kg).
Find din lokale forhandler af Primagaz, hvis du er interesseret i at købe en 5 kg Ragasco-flaske.

2KG CGI

2 kg CGI

Denne gasflaske udgik af vores sortiment tilbage i 2016. Det er ikke muligt at få ombyttet denne gasflaske til en anden flasketype. 

2 kg. stål med BP

2 kg stål med BP afgang

Denne gasflaske udgik af vores sortiment tilbage i 2010. Det er ikke muligt at få ombyttet denne gasflaske til en anden flasketype.

Tilbagekaldte flasker

Primadonna 5 10 KG

PrimaDonna 5 & 10 kg

PrimaDonna-flaskerne blev - på grund af et myndighedspåbud - tilbagekaldt fra det danske marked i 2016. Det er ikke muligt at få ombyttet PrimaDonna gasflasken til en anden flasketype.
Du kan læse mere om tilbagekaldelsen her.