Ombytning af gasflasker

Byt nemt til en ny fyldt flaske

Vi har flasker til ethvert behov. Find den flaske du har brug for hos en af vores mange forhandlere over hele landet.

3 ting, vi synes du skal vide...

  • Flasken er din og indeholder ikke pant eller depositum. Vi køber ikke flasker retur, men bytter gerne.
  • Du kan nemt bytte til en fyldt flaske. Men kun til en flaske af samme type og størrelse. 
  • Vi har forhandlere over hele landet - faktisk over 1.000, så find den nærmest dig, når du skal bytte din flaske.

Find en forhandler nær dig

Spørgsmål og svar

Nej, gasflasken er din, når du har købt den. Den indeholder ikke pant eller depositum, men vi bytter den gerne til en ny fyldt flaske, og du betaler kun for gassen. 

Nej, det er kun muligt at bytte til samme type og størrelse af flaske.

Undtagelse
Der gælder særlige regler for ombytning af Ragasco-flasker. Vi tilbyder vores forhandlere, at de frit kan ombytte mellem 5 kg og 10 kg Ragasco-flasker mod betaling for gassen. Det er dog op til den enkelte forhandler, om de vil tilbyde deres kunder dette. Har du en Ragasco-flaske, som du gerne vil have byttet til en anden størrelse, anbefaler vi, at du kontakter butikken for at høre, om det er noget de tilbyder. Så undgår du at køre forgæves.

Nej, vi kan ikke tilbyde at bytte udenlandske flasker til danske flasker. Det samme gælder udgåede flasker.

Nej, vi kan ikke tilbyde at fylde flasker købt i udlandet. Ved kun at fylde danske flasker sikrer vi, at flasken altid er i orden og lever op til alle krav om sikkerhed.
Vi fraråder, at du får fyldt din egen danske flaske i udlandet, da den dermed ikke er omfattet af de tjek og krav til sikkerhed, som vi har til gasflasker i Danmark. Alle gasleverandører i Danmark er omfattet af strenge krav, som sikrer forbrugerne en sikker flaske, der lever op til gældende lovkrav. Har du brug for mere gas end den/de flaske(r), du har med hjemmefra, anbefaler vi, at du køber en ekstra flaske.
 
Flasken udgør kun en sikkerhedsrisiko, hvis den udsættes for en længerevarende brand. Derfor kan du uden fare tage flasken ned til den nærmeste Primagaz-forhandler,som kan bytte til en anden flaske. Som udgangspunkt kan du få byttet til en 10 kg Ragasco-flaske. Læs mere om tilbagekald af PrimaDonna-flaskerne her. 

PrimaLight vil stadig være på markedet nogle år endnu
I marts 2021 påbegyndte vi udfasningen af 10 kg PrimaLight-flaskerne af vores sortiment. Det er vigtigt at understrege, at årsagen ikke er, at der er noget galt med PrimaLight-flaskerne. De er helt i orden og fejler ingenting.

Når din flaske er tom og skal byttes til en ny fyldt, kan du enten bytte til PrimaLight eller til den populære Ragasco 10kg. Læs mere om bytteregler her.

Købt efter den 31. august 2014
PrimaLight-flasker købt efter den 31. august 2014 er købt på samme vilkår som vores øvrige gasflasker. Det vil sige, at du ejer flasken. Men som med vores andre flasker, kan du selvfølgelig altid bytte en tom PrimaLight-flaske til en fyldt hos en af vores forhandlere - og bare betale for gassen.

Fordi PrimaLight udgår, får du eventuelt tilbudt en Ragasco-flaske i stedet. Se afsnittet ”PrimaLight udgår” ovenfor.

Købt før den 1. september 2014
PrimaLight-flasker købt før den 1. september 2014 er omfattet af nogle særlige regler. Det betyder, at du kan få nogle af pengene tilbage, hvis du senere ønsker at returnere den.

Nedskrivning af lejen
Det at du senere kan få nogle af pengene for flasken refunderet, kalder vi at leje flasken. Lejen for din PrimaLight-flaske udgør altid 395 kr., som nedskrives over en 10-årig periode. Beløbet er altid det samme - uafhængig af købsprisen. Prisen på både flaske og gas fastsættes af den enkelte forhandler.

I tabellen nedenfor kan du se, hvor mange penge du kan få refunderet. Alle beløb er inkl. moms.

Efter 10 år refunderes ingen leje, men du beholder brugsretten til flasken.

 Under 1 år  Hele lejen på kr. 395,- refunderes
 1 år
 Leje minus 25 % (kr. 296,25)
 2 år   Leje minus 30 % (kr. 276,50)
 3 år   Leje minus 35 % (kr. 256,75)
 4 år   Leje minus 40 % (kr. 237,-)
 5 år   Leje minus 50 % (kr. 197,50)
 6 år   Leje minus 60 % (kr. 158,-)
 7 år   Leje minus 70 % (kr. 118,50)
 8 år   Leje minus 80 % (kr. 79,-)
 9 år   Leje minus 90 % (kr. 39,50)
 Over 10 år  Leje minus 100 % (kr. 0,-)


Gem din kvittering
Gem din kvittering/bon - den er dit bevis på, hvornår du har lejet din PrimaLight-flaske og er dermed din sikkerhed for, at du kan få refunderet en del af lejen. Din leje kan ikke refunderes uden en gyldig kvittering, og din kvittering kan ikke indløses uden en PrimaLight-flaske.

Returnering af din flaske
Når du vil returnere din tomme PrimaLight-flaske, skal du kontakte os for nærmere aftale. Det er ikke muligt at aflevere flasken hos vores forhandlere.

Forsikringspligt
Du har som lejer forsikringspligten mod hærværk og tyveri, hvorimod Primagaz Danmark A/S har forsikringspligten vedrørende produktansvar.


PrimaLight-flasker tilhører Primagaz og må kun fyldes af Primagaz.

PrimaLight-flasker må ikke videregives/videresælges til tredje part.