Gå til indhold

Gode råd til private

Grill til hverdag og fest

Sikkerhed kommer først

  • Brug kun godkendt udstyr, som er DG- eller CE-mærket, og læs vejledningen inden du tager grillen i brug.
  • Stil aldrig din gasflaske under grillen.
  • Sørg for at gasflasken er sikret mod stød og fald.
  • Flasken skal altid stå op.
  • Luk altid for ventilen på regulatoren, når du ikke bruger flasken. Og endnu bedre, tag regulatoren af.
  • Tjek altid regulator og slange når du skifter flaske – og mindst én gang om året.
  • Når du skifter gasflaske, så sluk for både grillen og for ventilen på regulatoren.
  • Hold grillen ren for at undgå at der opstår brand i det fedt og de madrester der samler sig i grillen.

Opbevaring af gasflasker

Gasflasker er meget holdbare, så du kan sagtens opbevare dem udendørs i både sol, regn og sne. Du må dog højst opbevare 40 kg gas. Og hvis de ikke er i brug, så opbevar dem gerne væk fra dem der er. Der gælder særlige regler for altaner. Se herunder.

Grill på altan

Griller du på din altan, må du kun have den ene flaske - som du har i brug - stående. Vi anbefaler desuden, at du så vidt muligt flytter flasken til f.eks. et skur når den ikke er i brug. Vær opmærksom på, at gasflasker ikke må opbevares i kældre. 

Hvis uheldet er ude

Hvis du konstaterer en utæthed, oplever mistænkelig gaslugt eller føler dig utilpas, så luk straks for gassen. Sørg for god udluftning og brug ikke åben ild. Ved alvorlig gaslækage eller brand ring 112. Prøv ikke selv at slukke ilden og sørg for at få alle væk.

Tjek om gasslangen er tæt

Tjek gasslangen hver gang du skifter gasflaske og mindst én gang om året. Hvis slangen er mørnet og har sprækker, skal den skiftes. Anvend en lækagespray eller sæbevand for at tjekke for utætheder.

Bedre luftkvalitet

En gasgrill er nemmere, mere sikker og mere miljørigtig end en kulgrill. Den er hurtig at tænde, nem at varmeregulere og fordi du hverken har brug for tændvæske eller grillstarter, undgår du risikoen for
flyvende aske og vildfarne gløder. Og så slipper du – og dine omgivelser – for røg når maden skal nydes i det fri. Velbekomme!