Menu

Spørgsmål og svar

Her finder du svar på nogle af oftest stillede spørgsmål.

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på siden, er du velkommen til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

GENERELT OM GAS

Hvad er LPG?

LPG står for Liquefied Petroleum Gas (F-gas) og er betegnelsen for flydende propan og butan under tryk. Læs mere her.

Er flaskegas og f-gas det samme som LPG?

Ja, F-gas er den gængse betegnelse i branchen, idet gassen også bruges i tanke. LPG er den engelske betegnelse for F-gas.

Lugter LPG?

Ja, det er dog ikke selve gassen, der lugter - men af sikkerhedsmæssige årsager er LPG tilsat et kraftigt lugtende røbestof. Dette er et lovkrav, som har til formål at afsløre evt. lækager.

Er flaskegas giftig?

Nej, men kan i større koncentrationer betyde, at man vil føle sig døsig. Læs mere om sikkerhed her.

Hvor mange liter er 1 kg LPG?

1 kg LPG svarer til cirka 2 liter flydende LPG.

Hvor mange kWh svarer 1 kg LPG til?

1 kg LPG svarer til 13,95 kWh (øvre brændværdi).

KØB OG OMBYTNING

Kan jeg få pengene retur for min gasflaske?

Nej, gasflasken er købers ejendom og købes ikke retur. Prisen på gasflasken indeholder IKKE depositum eller pant. Læs mere om bytteregler her.

Hvem forhandler hvilke flasker?

PrimaLight, Ragasco 5 og 10 kg samt 11 kg gul er i sortimentet hos de fleste af vores forhandlere. Du kan finde alle vores forhandlere og den nærmest dig via linket nedenfor.

Søger du en flaske som ikke er blandt de mest gængse, kan du kontakte os og få oplyst nærmerest forhandler på telefon 56 63 12 20.

Find nærmeste forhandler

BRUG AF GAS I UDLANDET

Kan jeg bytte min gasflaske i udlandet?

Som hovedregel nej. Flaskerne er forskellige fra land til land og har desuden forskellige ventiler.

Kan jeg få fyldt min gasflaske i udlandet?

I Danmark er vi underlagt en lang række krav til sikkerhed i forhold til bl.a. fyldning og trykprøvning af flasker. En dansk flaske er dermed din garanti for at sikkerheden er i orden. Du bør derfor aldrig få fyldt din flaske i udlandet.

GASUDSTYR

Min gasflaske virker ikke. Hvad er der galt?

Flere forbrugere har desværre oplevet, at regulatoren ikke kan kobles ordentligt fast på deres gasflaske. Også selvom regulatoren tidligere har virket fint på en anden flaske. Det betyder dog ikke, at der er noget galt med flasken. Ventilen i vores flasker overholder alle krav. I stedet tyder det på, at visse regulatorer er fremstillet på en måde som gør, at de ikke passer til alle gasflasker. 
Vi anbefaler derfor, at du kontakter den forhandler, hvor du har købt din regulator og får den byttet. Med en nyere regulator bør du ikke længere opleve problemet.
Vi har fået oplyst, at de regulatorer der er mærket 41.15 (står for produktionsuge og år) eller senere er produceret under en nyere standard som ikke skaber disse problemer.

Forsøg aldrig at få regulatoren til at sidde fast med alternative metoder, og afmontér aldrig dele af hverken flaske eller ventil. Sætter regulatoren sig ikke ordentligt fast, er der noget galt, og du bør få den byttet.
Læs desuden mere om sikkerhed her.