Menu
Reducér dit CO2-udslip med Bio LPG
LPG har allerede en lav CO2 udledning sammenlignet med andre fossile brændstoffer, men nu bliver det endnu bedre. Med Primagaz Bio LPG reducerer vi CO2 udledningen yderligere uden at gå på kompromis med effektiviteten – for miljøbevidste virksomheder betyder det et reduceret carbon footprint.
Scroll ned

Bio LPG


Bio LPG er lavet af biomasse og er i sin rene form helt CO2-neutral. Bio LPG’en har den store fordel at den kan anvendes i eksisterende LPG installationer og blandes med traditionel LPG. Det giver vores miljøbevidste kunder fleksibilitet, når den optimale energiløsning skal sammensættes.

En langsigtet og effektiv løsning

Med Bio LPG går du ikke på kompromis med effektiviteten. Bio LPG har præcis samme effektivitet og samme kemiske formel som traditionel LPG. Den eneste forskel er altså oprindelsen. Det betyder også at Bio LPG er en fremtidssikring af alle eksisterende og nye LPG installationer som et realistisk alternativ en fossilfri fremtid. 

 

Primagaz Bio er ægte Bio LPG produceret i Rotterdam

Når Primagaz sælger Bio LPG, er det mere end bare et certifikat på opkøbte CO2-kvoter, vi sælger. Vores Bio LPG bliver produceret i Rotterdam og importeret til Primagaz Danmark. Vi sælger altså et faktisk Bio LPG produkt som vi har produceret og importeret efter massebalanceprincippet og som derudover også er certificeret efter internationale standarder.  

 

Bio LPG 30% og Bio LPG flex

Vores standard Bio LPG produkt kommer i en 30% blanding, og reducerer CO2-udslippet med 40% sammenlignet med olie, og 30% sammenlignet med almindelig LPG. Bio LPG 30% sælges til en marginal merpris sammenlignet med almindelig LPG. Hvis din virksomhed sætter ekstra store krav til miljø og CSR-profilen, har vi med Bio LPG Flex mulighed for at sammensætte præcis den blanding I har brug for. Vores Bio LPG kan leveres helt op til ren Bio LPG (100%).

 

 

Se hvordan Bio LPG bliver til i denne video fra Primagaz' moderselskab SHV Energy

 

 

Spørgsmål og svar

 

Hvad er Bio LPG? 

 Bio LPG kaldes også biopropan og er flydende gas under tryk, der er fremstillet af fornybare, bæredygtige råmaterialer.

 

Hvad er Bio LPG lavet af?

Bio LPG er lavet affald fra madrester (60%) og bæredygtigt dyrkede vegetabilske olier (40%). Allerede i 2018 forventer vi at alt Bio LPG’en produceres af madrester.

 

Hvad er forskellen på Bio LPG og almindelig LPG?

Bio LPG er kemisk identisk med almindelig LPG. Forskellen er, at almindelig LPG fremstilles af råolie og naturgas, mens bio LPG fremstilles af biomasse. Derfor kan Bio LPG benyttes i alle eksisterende LPG installationer uden videre.

 

Er Bio LPG afgiftsfritaget?

Nej. Fordi Bio LPG har den samme kemiske formel som almindelig LPG er den pålagt de samme afgifter.

 

Kan man få 100% Bio LPG?

Ja, Primagaz tilbyder alt mellem 1%-100% Bio LPG med produktet Bio Flex